Wat is spuitgieten?

Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide technische kennis kunnen wij als spuitgietbedrijf vrijwel ieder gewenst kunststof spuitgiet product ontwikkelen. Espol plastics levert het volledige traject, van idee tot eindproduct. Van het ontwerp, eventueel aan de hand van uw werktekening, tot het uiteindelijke spuitgieten: wij denken met u mee om tot het beste resultaat te komen.

Bij het spuitgieten wordt gesmolten kunststof onder hoge druk in de matrijs gespoten waardoor het de vorm aanneemt van het gewenste product. Door de juiste keuze van het materiaal, goede procesbeheersing en een perfecte matrijsconstructie is het mogelijk om een nauwkeurige maatvoering aan te houden.Wat is spuitgieten?

Espol plastics heeft een koelwatersysteem die zorgt dat door de koelkanalen in de matrijs koelwater stroomt dat het nog vloeibare kunststof laat afkoelen en stollen. Het kunststof product heeft nu de vaste vorm aangenomen van de matrijs. De spuitgietmachine drukt het harde kunststof product uit de matrijs en een robot neemt het product uit de machine en legt het op de lopende band. Het product is klaar voor verdere verwerking of verpakking.

Espol plastics heeft al meer dan 25 jaar ervaring met spuitgieten.

 Voor vragen of opmerkingen :

 Of bel met 0299 746 337