Hoogwaardige matrijzen zijn uitermate belangrijk om uw kunststof product zo efficiënt mogelijk te produceren. Espol Plastics heeft daarom nauwe contacten met matrijzenbouwers in Nederland waarmee het matrijzen ontwikkelt, laat bouwen en mee proefspuit om daarna verder te optimaliseren. Hierdoor hebben wij snelle levertijden en kunnen reparaties of aanpassingen snel worden gerealiseerd.  

Door nauw samen te werken met matrijzenbouwers in Nederland kunnen we hoogwaardige matrijzen aanbieden tegen lage kosten. We doen geen concessies aan kwaliteit.

Van Matrijs tot Kunststofproduct

Kunststof spuitgietmatrijzen in alle vormen en uitvoeringen zijn bij ons geen uitzondering. Spuitgietmatrijzen met meerdere caviteiten, hotrunners of K2 matrijzen zijn bij ons in het productieproces in gebruik. De kwaliteit en kenmerken van het eindproduct worden bepaald door de matrijs die voor het spuitgieten wordt gebruikt.

Spuitgietmatrijzen voor uw product

Matrijzen zijn cruciaal om het spuitgieten van een kunststof product goed te laten verlopen. Je kan ze vergelijken met een mal die de vorm van het product aangeeft. Het is van groot belang dat de matrijs met grote zorg opgebouwd en gefabriceerd wordt om zo gebreken en afwijkingen in het eindproduct te voorkomen.

Welke grootte de matrijs heeft zal door een aantal factoren worden bepaald.

  • Afmeting en vorm van het product
  • Productie volume ivm het aantal caviteiten
  • Spuitgietmachine en de kracht die nodig is om het product te spuiten.